Waarom een holle ijsblokjesmachine kopen?

Holle ijsblokjes aan dranken en gerechten toevoegen kan zowel hun uiterlijk als de smaak verbeteren. Holle ijsblokjes ontstaan, omdat het water rond de staaf in de machine wordt bevroren. Bij het kopen van een holle ijsblokjesmachine is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren die van invloed zijn op de kwaliteit en de hoeveel ijsblokjes. In dit artikel geven we je tips en trucs om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen bij het kopen van deze handige machine.

Holle ijsblokjesmachine en de modellen waaruit je kunt kiezen

Eén van de eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een holle ijsblokjesmachine, is het model dat je kiest. Je kunt kiezen uit tafelmodellen, vrijstaande modellen of grotere machines die een grote hoeveelheid ijsblokjes per dag kunnen produceren. Het model dat je kiest moet de capaciteit hebben om het aantal ijsblokjes te produceren die je per dag nodig hebt. Daarnaast is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de machine in termen van het aantal kilo’s ijsblokjes die deze binnen 24 uur geproduceerd kunnen worden. Hierin is de regel dat één kilo aan ijs ongeveer gelijk is aan 46 ijsblokjes.

Aansluitingen

Een ander belangrijk aspect om rekening mee te houden bij de aanschaf van een holle ijsblokjesmachine zijn de benodigde aansluitingen. Tafelmodellen kunnen binnen 24 uur tot 17 kilogram ijs produceren en hoeven niet te worden aangesloten op een watertoevoer en afvoer. Je hebt dus meer flexibiliteit qua plaatsing. Aan de andere kant zijn vrijstaande modellen groter en kunnen ze meer dan 18 kilogram ijs per 24 uur produceren, maar moeten ze worden aangesloten op een watertoevoer en afvoer.

Belangrijke tips met betrekking tot de holle ijsblokjesmachine

Als het gaat om het gebruiken en aansluiten van een holle ijsblokjesmachine, is het belangrijk dat die altijd is aangesloten op het stroom. Als je een tafelmodel hebt, moet je het waterreservoir met water vullen om de machine ijsblokjes te laten produceren. Bij vrijstaande modellen dient u de machine aan te sluiten op een waterkraan met een standaard ¾” slang met schroefdraad. Een afvoer met een diameter van 40 mm is voldoende om de machine leeg te laten lopen, maar voor een goede afvoer is het belangrijk dat de afvoer wel lager zit dan de machine. Dat is zeker iets om rekening mee te houden.

De beste holle ijsblokjesmachine

Als je op zoek bent naar de beste holle ijsblokjesmachine, raden we je ten zeerste aan machines van het merk Hoshizaki te overwegen. Deze machines staan bekend om hun uitstekende kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze zijn onmisbaar in elke horecagelegenheid of restaurants die mooie dranken en gerechten met holle ijsblokjes willen aanbieden. Uiteraard zijn er meer goede merken die hoogkwalitatieve machines produceren en het is nog altijd het belangrijkste dat je een machine aanschaft die aan je wensen en eisen voldoet en waar je de komende jaren profijt van hebt. Vaak is het ook een verstandige keuze om iets meer geld te investeren, zodat je ook de beste machine in de keuken of bij een bar tot je beschikking hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *