Glamping: een luxe kampeervakantie

Glamping is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. En dat begrijpen wij heel goed, want met glamping sla je eigenlijk twee vliegen in één klap. Zo slaap je heerlijk in de natuur, zonder in te hoeven leveren op luxe. Wat is de oorsprong van glamping en welke vormen van glamping zijn er eigenlijk?

Wat is glamping?

Glamping is, zoals de naam al doet vermoeden, een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Glamping is geschikt voor mensen die het fijn vinden om in de natuur te slapen, maar ook van luxe houden. In tegenstelling tot bij kamperen, is de accommodatie bij glamping al volledig ingericht. Denk hierbij aan een ingerichte safaritent, boomhut, lodge, tipi, pipiwagen, yurt, natuurhuisje of luxe stacaravan. Dat is ideaal, want op deze manier hoef je zelf geen tent, pomp en slaapzak mee te nemen. De accommodatie bestaat (vaak) over een eigen badkamer, toilet en keuken. Zo ben je van alle gemakken voorzien! Ook is er een comfortabel bed aanwezig, waardoor je echt heerlijk slaapt.

De geschiedenis van Glamping

Glamping is ongeveer honderd jaar geleden ontstaan, zo rond 1900. Veel Europeanen en Amerikanen reisden af naar Afrika voor een vakantie. De luxe die ze thuis gewend waren, wilde ze niet zomaar opgeven. Op deze manier werden er luxe en ingerichte safaritenten gecreëerd waar de vakantiegangers konden verblijven. In de afgelopen jaren is dit concept overgewaaid naar de rest van de wereld. Gelukkig maar, want nu hoef je niet perse naar Afrika om in een luxe safaritent te verblijven!

Leuke glamping plekken

Glamping vakanties worden steeds populairder, ook in Nederland. De meeste accommodaties vind je in natuurlijke en bosrijke gebieden, zoals bijvoorbeeld vlakbij Ommen waar je de camping Ommerland vindt. Kijk op https://ommerland.nl/ voor meer informatie. Maar ook langs de Nederlandse kust zijn veel mooie plekken te vinden. Ga je liever naar het buitenland? Dan vind je in de Ardennen in België, het Zwarte Woud in Duitsland of de Costa Brava in Spanje heel veel glampings.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *