Waarom een vakantie Gran Canaria boeken?

De Canarische Eilanden zijn sinds jaar en dag ongelofelijk populair. Het is naar alle waarschijnlijkheid zo dat je niet meteen zal schrikken van dit nieuws, integendeel. Sterker nog, het boeken van een vakantie Gran Canaria is eigenlijk door de jaren heen alleen maar nog populairder geworden. Dat is uiteraard onder meer het gevolg van het feit dat je hier (zeker tijdens de zomermaanden) zo goed als altijd kan rekenen op een geweldig klimaat en warme temperaturen. Ben jij er nog niet helemaal over uit waar jouw volgende vakantie heen gaat en overweeg je een reis naar Gran Canaria? Neem dan om te beginnen alvast zeker even de hieronder terug te vinden informatie door.

1.) Omwille van het heerlijke klimaat dat je er aantreft

Eén van de belangrijkste redenen waarom zoveel mensen het geweldig fijn vinden om een vakantie Gran Canaria te ondernemen heeft te maken met het feit dat je er altijd kan genieten van het geweldige klimaat dat er zich ontvouwt. Tijdens de zomermaanden is het doorgaans zo dat je kan rekenen op gemiddelde temperaturen tussen de 20 en 24 graden. Bovendien valt er tijdens deze maanden ook nauwelijks regen op het eiland. De zon is dan ook 8 à 9 uur per dag van de partij.

Voor de wintermaanden geldt dat ze wel enigszins koeler en ook iets natter zijn. Zelfs dan liggen de gemiddelde temperaturen echter nog steeds tussen de 15 en 20 graden. Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat er gemiddeld zo’n 5 regendagen per maand zijn. Ook dat is natuurlijk helemaal niet zoveel. Ook wie tijdens de wintermaanden dus met andere woorden graag wil kunnen genieten van een lekker streepje zon kan een vakantie Gran Canaria overwegen.

2.) De vlucht naar Gran Canaria duurt amper 4,5 uur

Voor heel veel verschillende zonzekere bestemmingen geldt helaas dat ze zijn gelegen op een niet onaanzienlijke afstand van Nederland. Indien je daar een vakantie naar wenst te boeken zal je dan ook tot de vaststelling komen dat je veelal een behoorlijk aantal uren dient te vliegen. Dat geldt niet voor Gran Canaria. Voor dit eiland dat deel uitmaakt van de Canarische Eilandengroep geldt immers dat ze aan te vliegen is in amper 4,5 uur tijd. Voor de internationale luchthaven van het eiland geldt dat ze zich bevindt op een geringe afstand  van amper 19 kilometer van de hoofdstad Las Palmas. Je hoeft dus niet langer meer te rijden voordat je aan kan komen in je hotel. In ieder geval, de beperkte vluchtduur is zeker ook één van de troeven van een vakantie Gran Canaria.

3.) Dit eiland heeft voor iedereen wat wils te bieden

Een vakantie Gran Canaria kan sinds jaar en dag rekenen op zo’n gigantische kwaliteit omwille van het feit dat het eiland voor iedereen wat wils te bieden heeft. Natuurlijk zijn er de vele prachtige stranden waar je op kan vertoeven, maar dat is zeker niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat je diverse prachtige, natuurlijke omgevingen kan ontdekken op het eiland. Bovendien zal je tot de vaststelling komen dat er ook heel wat excursies kunnen worden geboekt. Eén van de populairste excursies is uiteraard deze waarbij je dolfijnen en walvissen kan spotten. In ieder geval, een vakantie Gran Canaria ondernemen kan omwille van verschillende redenen het overwegen waard zijn.

Liever naar Fuerteventura? Ook dat kan gewoon!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *