Luxe hotel madeira

Luxe hotels Madeira

Madeira is een Portugees eiland in de Atlantische oceaan, zo’n 700 kilometer ten westen van Afrika. Het staat ook wel bekend als ‘het bloemeneiland’ of ‘het Hawaï van Europa’. Zodra je een voet op het eiland hebt gezet begrijp je meteen hoe het aan deze bijnamen komt: het bergachtige landschap is begroeid met tropische planten en de meest exotische bloemen. Houd je van luxe en natuur? Dan is een vakantie Madeira de perfecte vakantiebestemming voor jou. Je vindt vele luxe hotels Madeira.

Luxe hotels Madeira

Na een lange dag wandelen is er natuurlijk niets fijner dan bijkomen in een luxe 5-sterren hotel. Gelukkig zijn luxe hotels Madeira niet vreemd. In de hoofdstad Funchal zijn meer dan genoeg 5-sterren locaties te vinden, maar ook op de rest van het eiland zijn er genoeg luxe hotels.

Is een luxe hotel Madeira op zijn best? Als je de volledige 5-sterren ervaring wilt beleven wel! Veel hotels bieden panoramische uitzichten over zee, uitgebreide ontbijtbuffetten waar lokale producten gegeten kunnen worden, wellness-pakketten en allerlei soorten excursies. Wat dacht je bijvoorbeeld van een boottocht rond het eiland, op zoek naar dolfijnen en walvissen? Of een tour door Blandy’s Wine Lodge waar de beroemde Madeira-wijn wordt gemaakt?

5-sterren ervaringen in Funchal

Naast luxe hotels Madeira is er in Funchal nog meer dan genoeg te beleven. In de stad vind je vele 5-sterrenhotels, maar er zijn nog meer hoogtepunten – letterlijk! – is de rit met de kabelbaan naar het hoger gelegen Monte. In dit bergdorp kun je de beroemde botanische tuinen bezoeken. Wil je weer terug naar beneden dan heb je twee opties: je kan terug met de kabelbaan, of je glijdt de berg af in een toboggan, een traditionele rieten slee.

Door het gunstige klimaat – het wordt er nooit kouder dan 16 graden – is Madeira het hele jaar door een fantastische vakantiebestemming. Het eiland is perfect voor mensen die willen genieten van mooie natuur, lekker eten en vriendelijke mensen. Funchal is een goede uitvalsbasis om het eiland te ontdekken, en met zoveel luxe hotels is de 5-sterren ervaring voor iedereen binnen handbereik!

Levada’s

Een uniek kenmerk van Madeira is het uitgebreide netwerk van levada’s. Dit zijn irrigatiekanalen die over het hele eiland zijn gelegd om water naar de drogere gebieden te brengen. Langs de levada’s zijn wandelpaden aangelegd, dit maakt Madeira een waar paradijs voor wandelaars.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *