De voordelen van een Interrail ticket

Heb jij altijd al meer plaatsen in Europa willen ontdekken, maar is de prijs hiervan wat te hoog voor jou? Wil jij op vakantie met het gezin, maar loopt dit te hoog op in de kosten? Dan is een Interrail ticket precies wat jij zoekt! Als je meer wilt weten over deze treinpas, lees dan vooral verder! 

Wat zijn de voordelen van een Interrail ticket? 

Het is natuurlijk handig om te weten wat een Interrail ticket precies is. Een Interrail reis is een reis waarbij je met één ticket onbeperkt kunt reizen door Europa heen. Het grote voordeel van een Interrail ticket is dat je enorm veel vrijheid hebt. Het ticket is namelijk zonder vaste reisdata te gebruiken en je kunt het dus inzetten wanneer jij er zin in hebt! Ook kun je kiezen uit verschillende mogelijkheden van het ticket. Zo kun je ervoor kiezen dat je het ticket elke dag voor een maand gebruikt, maar om kosten te besparen kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor slechts vier reisdagen verspreid over een maand. 

Voldoende keuze

Er zijn bovendien wel 30 Europese landen die samenwerken met Interrail, dus er is zeker keuze genoeg. Een andere leuke bijkomstigheid van het Interrail ticket is dat het je enorm veel gedoe bespaart! Je hoeft namelijk niet te gaan stressen om je vlucht te halen, of om het zoeken van een parkeerplek! Je kunt reizen wanneer jij wilt en je hebt genoeg ruimte in de trein om je benen te kunnen strekken. Wist je daarnaast dat een Interrail ticket gratis is voor kinderen tot en met 11 jaar? Het is dus een ideale reis voor jongere gezinnen! En tegelijkertijd gun jij je kinderen meer comfort door ze een lange autoreis waarin ze niet kunnen bewegen te besparen. In de trein heb je bovendien meestal tafels waarop ze zonder moeite spelletjes kunnen spelen. Ook kun je ze al op jonge leeftijd gratis veel mooie plekken in Europa laten zien! 

Hoe lang ben je onderweg met een Interrail ticket? 

Laten we eerlijk zijn: Reizen met de trein duurt langer dan reizen met het vliegtuig. Toch kun je heel slim je tijd verdelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om ‘s nachts te reizen in een slaaptrein. Zo kun jij lekker slapen en als je wakker wordt, ben je ineens op een mooie nieuwe bestemming! Het is dus handig om van tevoren een planning voor jezelf te maken. 

Met een Interrail ticket ben je goed bezig voor het milieu 

Reizen met de trein is over het algemeen veel beter voor het milieu dan andere vervoersmiddelen. Wist je dat treinreizen de meest milieuvriendelijke manier van transport is op wandelen en fietsen na? Elektrische transport zoals treinen, trams en metro’s zijn veel gunstiger voor de aarde dan een gemiddelde bus! Daarnaast zijn veel landen, vooral landen in Europa, volop bezig om het treinreizen nóg groener te maken. Met het reizen via een Interrail ticket ben je dus én goed bezig voor je portemonnee én met het milieu. Wat wil je eigenlijk nog meer van een leuke Treinrondreis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *